Dobrze jeżeli twierdzicie że jak już zapcha sie tam pazury to może pogorszyc sprawe to nic nie ruszam . Mogę powiedziec tylko tyle że mam triflexa 1,5 roku i w połączeniu z alanem 100 plus wszystko super hasa.
CB Triflex - trzeba przy montażu "uszczelnić"
Zwiń
X
-
Shreq, W którym miejscu smarowałeś silikonem ?.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phonemanShreq, W którym miejscu smarowałeś silikonem ?
[ Dodano: Pon 26 Gru, 11 00:38 ]
Zamieszczone przez ShreqNa wakacjach planuję zamontować wzmacniacz na sygnał do radia samochodowego.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
innova, No to super bo nie lubię drutowania silikonem.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Po co? Czytałem właśnie o sytuacjach gdy uszczelka pod spodem nie zawsze się super ułoży, a nawet z czasem potrafi się delikatnie dostawać woda pod uszczelkę - osadziłem uszczelkę na delikatnej warstwie silikonu bezbarwnego. Przynajmniej mam pewność, że jest tak jak być powinno :szeroki_usmiech .
Co do wzmacniacza to może poradzisz innova coś dobrego?
Komentarz
-
-
U mnie po ponad 2 latach zaczęlo przeciekac. Uszczelniłem silikonem , ale teraz po kolejnym roku podstawa anteny jest na tyle zniekształcona ,ze zamówiłem nową. Zastanawiam się za to czy przy montażu nie założyć wzmacniacza zaraz przy antenie. Wcześniej próbowalem róznych wzmacniaczy podłączonych przy radiu, ale efekt za każdym razem byl zły. Ciekawe czy zamontowanie zaraz za anteną coś da?Octavia scout 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ShreqCo do wzmacniacza to może poradzisz innova coś dobrego?--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprzedam multikabel VAG 10.6.4/11.2/11.3 Millenium/11.6 Millenium, VAG 12.12. Wszelkie informacje na e-mail. Cena z wysyłką 170PLN. MPPS v12 cena z wysyłką 130PLN
Zamieszczone przez alias27Poszukałem troche na ten temat i zakupiłem wzmacniacz na złacza F i separator. Wyglada na to , ze nie bedę musiał ciąć i lutować kabelkówOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Shreq, alias27, czy końcówka z triflexa ma końcówkę typu "F" i podchodzi do tego wzmacniacza http://allegro.pl/wzmacni...2018649527.html bez przeróbek ??
Jakie potrzebne są jeszcze przeróbki. Podajcie proszę jak kawę na ławę.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB ja kupiłem ten wzmacniacz http://allegro.pl/wzmacniacz-antenow...006215053.html . Niestety nie podchodzi P&P zarówno do triflexa jak i do kabla sygnałowego od radia.
UWAGA! Ten wzmacniacz podchodzi jedynie do ori radia skody, gdyż podawane jest 12V do zasilania wzmacniacza po kablu sygnałowym. Przy dokładanych radiach potrzebny jest wzmacniacz z niezależnym zasilaniem.
Przepis kuchenny jak ja to robiłem:
1. w sklepie CA kupiłem kabel, który z jednej strony wkręcał się do wyjścia radiowego w triflexie,
2. kupiłem dwie końcówki, które wkręcają się do wzmacniacza,
Tyle z zakupów (całość 6zł)
3. gdy montowałem triflexa u siebie zrobiłem sobie przejściówkę ze starej anteny umożliwiającą mi podłączenie triflexa z kablem sygnałowym do radia (posłużyła mi tym razem jako materiały do zrobienia jednej z przejściówek. Wejście chyba FAKRA (to które łączy się z kablem sygnałowym do radia) zarobiłem z drugiej strony kabla końcówką z PKT 2. (JEDNA PRZEJŚCIÓWKA ZROBIONA)
4. Kabel z PKT 1. posłużył jako dawca końcówki wkręcającej się do triflexa. Z drugie strony zarobiłem go końcówką z PKT 2. (DRUGA PRZEJŚCIÓWKA ZROBIONA)
dodatkowo potrzebowałem:
- folie aluminiową (w celu zrobienia prowizorycznego ekranu przy lutowaniu kabli)
- taśmę izolacyjną
- lutownicę
THE END
Komentarz
-
-
alias27 niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie bo najzwyczajniej w świecie jestem zielony w tej tematyce :lol:. W sklepie CA widziałem właśnie taki wzmacniacz z zewnętrznym zasilaniem (koszt ok. 20zł). Wydaje mi się, że wystarczy podciągnąć zasilanie ze skrzynki i będzie działało .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez alias27Shreq .... wiem, że on wymaga zasilania po kablu. Ale zakupiłem też separator. Czy tak będzie ok?
jeżeli nie ma zasilania z wyjścia radia (można też miernikiem sprawdzić) to stosujesz separator który zresztą już posiadasz i będzie działać jak należy. Zasilanie separatora z dowolnego punktu, może być nawet z obwodu zapalniczki (wzmacniacz dużo prądu/mocy nie pobiera i aku Ci nie rozładuje)
[ Dodano: Sob 31 Gru, 11 14:52 ]
tutaj rozpracowaliśmy sposób instalacji swego czasu
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------